Familjescouter ca 4-7år

Bli scout nu

Välkomna på familjescouting!

Familjescouting är för barn mellan 4-7år och som tillsammans med sin familj eller annan anhörig vill prova på scouting och vara ute i naturen. Familjescouterna träffas ca 3-4 gånger per termin på olika plaster runt om i Torslanda.

Praktisk info

Inför varje möte skickas det ut info om var vi träffas och om det är något speciellt som man skall ha med sig.

Vi har till största del våra möten ute så kläder efter väder är självklart, flera tunna lager är bättre ett tjockt lager. Tänk på att ta oömma kläder då de kan lukta rök efter mötet.

Det är heller inte fel att pack ner 1 extra tröja och ett par torra strumpor.

Något att sitta på samt något att dricka ur skall också vara med. Packa gärna i ryggsäck och låt även barnen hjälpa till att bära.

Behövs det matsaker meddelas det till varje tillfälle.

Välkomna!

Märken/scoutdräkt

För närvarande använder vi ingen scoutdräkt, men man kommer att kunna köpa ett märke att t.ex. sätta på sin ryggsäck.

Avgift/medlemskap

Vi kör denna aktivitet som en prova-på-aktivitet, dvs den är kostnadsfri de tre första tillfällena. Man behöver inte anmäla sig som medlem, även om vi förstås uppmuntrar detta, då får man mer löpande info, medlemstidningen och täcks av vår försäkring. Ansökan som medlem görs på sidan Anmälansformulär. Om man anmäler sitt barn har man även förtur till spårarscouterna.

Anmälan görs via familjescout@torscout.se.

Vem gör vad?

Vi scoutledare ser ut en plats, hittar på ett tema/mat, håller i samlingen och fixar eld då vi grillar.

Förälder/vårdnadshavare fixar mat/dryck till sin familj, ev. stormkök (meddelas i arrangemanget om det behövs), hjälper till att se efter barnen.

Program

Vi vill helst att man kommer på starttiden (eftersom vi har en gemensam start), sedan kan man stanna så länge man vill.

För frågor och anmälan kontakta oss per e-post:

familjescout@torscout.se